13 conceptexamenprogramma's voor cohort 2023-2025 vastgesteld


OCW heeft de conceptexamenprogramma’s van 13 praktijkgerichte programma's voor het vmbo (gl en tl) vastgesteld. Dit is een belangrijke mijlpaal: komend schooljaar is de laatste ontwikkelronde voor het opleveren van de definitieve examenprogramma’s in het voorjaar van 2024. Vanaf het schooljaar 2024-2025 mogen alle scholen in de gl en tl het praktijkgerichte programma op basis van de definitieve examenprogramma’s aanbieden op hun school.

conceptep_pgpDe afgelopen jaren is er door ontwikkelgroepen, onder leiding van SLO, gewerkt aan de conceptexamenprogramma’s van de praktijkgerichte programma's. Pilotscholen uit de gemengde en theoretische leerwegen gaan vanaf schooljaar 2023-2024 de nieuwe versies van de conceptexamenprogramma’s voor de 13 praktijkgerichte programma's beproeven.

Op basis van ervaringen van pilotscholen en reacties vanuit het veld worden de conceptexamenprogramma’s komend schooljaar voor de laatste keer bijgesteld. In deze laatste ontwikkelronde wordt de consistentie tussen en binnen de programma’s verder vergroot. Doel is het opleveren van dertien relevante, consistente, bruikbare en effectieve examenprogramma’s in het voorjaar van 2024.

Overzicht conceptexamenprogramma's
Cohort 2023-2025
Licentievrije
praktijkgerichte programma's
Economie en ondernemen 
(versie 3)
Informatietechnologie 
(versie 3)
Technologie en toepassing 
(versie 5)
Zorg en welzijn 
(versie 3)
Dienstverlening en producten 
(versie 3)
Techniek en Innovatief Vakmanschap 
(versie 2)
Licentiegebonden
praktijkgerichte programma's
Maritiem en Techniek 
(versie 3)
Bouwen, Wonen en Interieur
(versie 2)
Produceren, Installeren en Energie
(versie 2)
Horeca, Bakkerij en Recreatie
(versie 2)
Mobiliteit en Transport
(versie 2)
Groen
(versie 2)
Media, Vormgeving en ICT
(versie 2)
Je vindt de conceptexamenprogramma's op deze pagina. Heb je vragen over de conceptexamenprogramma’s praktijkgerichte programma's voor de gemengde en theoretische leerwegen? Mail dan naar vmbo@slo.nl