Webinar: Van start met het praktijkgerichte programma


Op 28 februari 2024 om 15:00 uur organiseert het ministerie van OCW een webinar over het praktijkgerichte programma. Het webinar biedt informatie, praktijkvoorbeelden en gelegenheid om vragen te stellen.

Vanaf schooljaar 2024-2025 mogen alle scholen een praktijkgericht programma aanbieden in de gemengde en theoretische leerweg van het vmbo. Bij een praktijkgericht programma voeren leerlingen praktische en levensechte opdrachten uit bij of voor opdrachtgevers (bedrijven en instellingen) binnen en buiten school. Hierdoor ervaren leerlingen hoe het eraan toe gaat in de praktijk.

Wat komt er aan bod tijdens het webinar?
Beleidsmedewerkers van het ministerie van OCW geven uitleg over het praktijkgerichte programma. Voorbeelden van vragen die aan bod kunnen komen, zijn: hoe past het praktijkgerichte vak in het examenprogramma? En wat betekent het voor de doorstroom? Daarnaast deelt een school die heeft meegedaan aan de pilotfase haar praktijkervaringen. Hoe ontwikkel je een praktijkgerichte opdracht? En wat vraagt de invoering van dit vak van een docent?

Meld je aan voor het webinar via : deze registratiepagina

Na aanmelding ontvang je een verificatielink in de mail. Klik op de verificatielink zodat de bevestiging voltooid is.