Congrestival: Samen de volgende stap


Datum
Plaats in agenda
Tijd
10:30 tot
Locatie
NBC Nieuwegein
Doelgroep
  • Scholen met een gemengde en/of theoretische leerweg, die subsidie hebben aangevraagd
  • Pilotscholen
Omschrijving

De praktijkgerichte programma’s voor vmbo gl en tl zijn een feit! Scholen die dat willen, kunnen vanaf schooljaar 2024-2025 het praktijkgerichte programma invoeren in hun onderwijs. Dat is reden voor een gezamenlijke viering en dit doen we met het Congrestival: Samen de volgende stap. Op dinsdag 28 mei ontmoeten pilotscholen en scholen die subsidie hebben aangevraagd* elkaar in het NBC Congrescentrum in Nieuwegein. We wisselen kennis uit en vieren samen met genodigden het officiële startpunt voor de invoering van het praktijkgerichte programma.

Programma

Er zit energie in de praktijkgerichte programma’s en dat voel je op het Congrestival. Op deze dag, voor en door scholen, kies jij zelf welke informatie je nodig hebt om verder te komen met het praktijkgerichte programma óf beklim je als pilotschool het erepodium om andere scholen te inspireren. Zo zetten we samen de volgende stap naar de invoering van de praktijkgerichte programma’s in de gl en tl.

11:00 uur

Timon Verheule, directeur voortgezet onderwijs bij OCW, opent met een speciale boodschap het Congrestival. Daarna kunnen deelnemers zich steeds verder verdiepen in dit nieuwe praktijkgerichte vak, beter bekend als de praktijkgerichte programma’s.

11:15 - 14:30 uur

  • Bezoek de Inspiratiemarkt met docenten die ervaring hebben opgedaan tijdens de pilot met de praktijkgerichte programma’s in hun school. Maak kennis en wissel informatie en ervaringen met elkaar uit.
  • Voor vragen kom je langs in de huiskamer met Informatie voor onderweg. Neem plek en stel je vragen aan OCW, SLO, VO-raad, Platform-TL en SPV.
  • Ga je aan de slag met (extra) praktijkgerichte programma’s? Laat jouw school dan opnemen in de scholenkaart bij het onderdeel Kaartlezen.
  • Bezoek een van de interactieve ruimtes, workshops en presentaties en dompel je onder in alle facetten van het praktijkgerichte programma. Bekijk het overzicht van alle sessies (pdf, 436 kB).
  • Tussendoor is er voldoende ruimte voor uitwisseling en ontspanning in de foyer: ontmoet, praat, eet, drink, lach, speel & verwonder.

14:30 uur

Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland, sluit de middag af. Hij richt zich tot de docenten en schoolleiders die na de zomer doorgaan en/of starten met de praktijkgerichte programma’s.

Zien we je op het Congrestival?

Aanmelden
  • Pilotscholen melden zich via dit formulier aan (max. 3 personen per praktijkgericht programma)

  • Scholen met een subsidieaanvraag melden zich via dit formulier aan (max. 3 personen).*

  • Genodigden ontvangen een persoonlijke uitnodiging per mail.

*Let op: dit zijn scholen die zich hebben aangemeld voor de subsidie via DUS-I. Aanmelding voor dit evenement betekent nog geen toekenning van deze subsidie.